GUIDAD KAJAKTUR

BESKRIVNING AV KAJAKTUREN

2-DAGARSTUR MED HAVSKAJAK – ALL INCLUSIVE

Följer du med oss i mellanskärgårdens myller av öar, kobbar och skär? Under två dagar paddlar vi havskajak och undersöker naturområden, djurliv och fåglar, samtidigt som lägerliv och bekvämt tältliv kryddar tillvaron.

Du paddlar tillsammans med en av våra guider som hjälper dej med utrustning, tips om hur du hanterar kajaken samtidigt som hon eller han leder dej säkert på din tur. Tillsammans med de andra i gruppen hjälper du din guide att laga mat och förbereda fika.

När du paddlar i området runt oss finns stora chanser att få se havsörn och fiskgjuse. På öarna betar kossor och får som håller öarna fria från sly så att vi enkelt kan röra oss i skärgården. Under sensommaren finns gott om blåbär och lingon att plocka för samlaren. Om du bara vill lägga dej på rygg och känna på den solvarma klippan och räkna molntussar när du inte paddlar går det lika bra förstås.

För att följa med på den här turen behöver du inte vara en van kajakpaddlare. Om du är det är du varmt välkommen att följa med så länge som du är medveten om att farten och tempot bestäms av den som är minst rutinerad.

FAKTA

DET HÄR INGÅR:

– Kajak, paddel, kapell & flytväst
– Karta över området & kompass
– Tält – du delar ett tremannatält med 1 person
– Kök och köksattiraljer
– Liggunderlag i cellplast
– Lunch båda dagarna
– Frukost dag 2
– Middag dag 1
– 2 vattentäta påsar, 20 liter
– Vatten att dricka

DET HAR TAR DU MED SJÄLV:

– Kläder, du får information om lämpliga kläder när du bokar
– Sovsäck som är förpackad vattentätt
– Extra energi
– Annan måltidsdryck än vatten om du föredrar det

FÖRKUNSKAPSKRAV:

Du ska kunna simma. Du bör heller inte vara rädd för att paddla kajak.
Vi rekommenderar att du har gått någon form av introduktionskurs i att paddla kajak, men det är inget absolut krav.

TID:

10.00 dag 1 – 17.00 dag 2

PRIS:

4 500:- /person

DATUM

Datum 2019
 10-11 juni
 18-19 juli
 22-23 augusti

BOKA

FRÅGA

Är det något du undrar över?

Du är varmt välkommen att mejla din fråga. Du når oss lättast på info@horisontkajak.se

NÅGRA SOMMARDAGAR I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

När vi hinner smiter vi iväg ut i myllret av öar. Just den här turen gick till Svenska Högarna och snuddade vid Gillöga, Röder och Söderarms skärgård.

VILLKOR

Dessa villkor är tillämpliga avseende uthyrning, kurser och utfärder för företag och privatpersoner. Villkoren gäller inte våra aktiviteter utomlands.

Det här ingår:
Kapell, flytväst och paddel. Sjökort/karta och kompass tar du med själv eller hyr/köper på plats.

Bokning och betalning
Din bokning är bindande och när du bokar betalar du med ditt bankkort. När du gjort det är din kajak reserverad åt dej eller din kursplats/aktivitet reserverad. När du bokar betalar du hela beloppet.

Avbokning
Om du bokar av tidigare än 21 dagar innan bokad aktivitet betalar vi tillbaka hela beloppet med 100 kr i avdrag för administrationskostnader.
Om du bokar av 8-20 dagar innan bokad aktivitet betalar vi tillbaka 75% av det totala beloppet.
Om du bokar av 1-7 dagar innan bokad aktivitet betalar vi tillbaka 50% av det totala beloppet.
Om du bokar av mindre än 24 timmar innan bokad aktivitet görs ingen återbetalning.
Om du uteblir utan att avboka görs ingen återbetalning.

Rengöring av utrustning
Vill du inte göra rent din kajak själv kan du köpa tjänsten av oss för 200 kr när du bokar. Det är även vad vi debiterar dig om du försummat att göra rent din kajak.

Ansvar och försäkring
Du måste vara simkunnig

Flytväst måste du ha på dig när kajaken är på vattnet.

Blir du försenad är du skyldig att meddela oss. Återkommer du inte när du angivit har vi rätt att kontakta Sjöräddningen.
Om du uppträder olämpligt (t ex underlåter att iaktta allemansrättens regler, låter bli att bära flytväst), eller begår lagbrott, förbehåller vi oss rätten att återta hyrd utrustning för resterande hyrestid. Hyresbeloppet reduceras inte om vi behöver göra detta.
All paddling med våra kajaker sker på egen risk. Att paddla kajak räknas som att framföra vilken annan fritidsbåt som helst. Det är ditt ansvar att paddla enligt gällande sjöregler.

Om skada uppstår på kajaken eller annan utrustning är du ersättningsansvarig. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vad din hemförsäkring täcker vid skada eller förlust av hyrd utrustning.

Du har ansvar för att lämna tillbaka kajaken vid hyrestidens slut. Horisont Kajak har inte ansvar för att transportera kajaker eller personer som inte förmår återvända till Norråva när hyrestiden är slut. Skulle du som kund vara i behov av assistans hjälper vi till i mån av resurser mot ersättning. I annat fall måste vi hänvisa till taxibåt.

Vi (Horisont Kajak AB) förbinder oss att hyra ut kajaker som är hela, funktionsdugliga och ändamålsenliga. Tillhörande utrustning ska likaledes vara i gott skick.

Horisont Kajak AB omfattas av en ansvarsförsäkring vid aktiviteter och kurser som arrangeras av oss.