Vi har lyckats lägga vantarna på en av världens mest renommerade coacher. Dessutom kan vi av egen erfarenhet omvittna att han är riktigt, riktigt duktig. I november ordnar vi en träningsvecka med Nick Cunliffe på Anglesey i Wales. Har du tänkt att åka är det bara att ta chansen. Vi lovar att det är värt det.

OM WALES:Sälspaning vid The Skerries
Lugna dagar paddlar man längs havsklipporna längs kusten och utforskar de inbjudande grottor och klippformationer som häller sig ner i

Irländska sjön. Tidvattnet formar olika landskap beroende hög- Tidvattenrejset i Puffin Soundoch lågvatten och inbjuder till härlig labyrintpaddling bland Traverseringsövning vid Menai Bridgestenar, klippor och öar.Räddningsövningar

Men det är också här man hittar spännande tidvattenrace. Stående vågor i havet som bildas av tidvattenströmmarna. Som forspaddling på havet kan man säga och i en otroligt spännande och inspirerande miljö.Menai StraitsPenhryn Mawr

VAD DU LÄR DEJ:
BCU står för British Canoe Union och är helt enkelt det brittiska paddelförbundet. De har ett strukturerat certifieringssystem för de flesta discipliner inom paddelsporten och systemet består av två grenar, Leadership Awards och Coaching Awards.

Under denna resa till Wales, börjar vi dag 1 med en 3* Assessment och fortsätter därefter med 4 dagars 4* Training. Vanligtvis genomförs en 4* Training under 3 dagar men med en extra dag finns det möjlighet att utforska andra delar av ön, känna på tidvattenrace, träna surf eller bättra på sina rollkunskaper. Vi ger också oss själva en chans till att rätta oss lite mer efter väder och vind.

Under 4* Training vävs personliga paddelkunskaper ihop med ledarskap och navigationskunskaper. Vi utvecklar strategier för turplanering, går igenom övergripande navigationsövningar, räknar på tidvatten och strömmar, tränar paddelteknik, badar mycket genom att träna olika räddningstekniker och bygger vidare på att bli en mer kompetent paddlare.

I kursen ingår också BCU Coastal Navigation and Tidal Planning, dvs kustnavigering och tidvattenplanering, som vi ägnar oss åt under en dag.

Här hittar du BCUs 4 Star SK Leader Training Notes med kursinnehåll, utrustningskrav etc.

Coach för 4* Training är Nick Cunliffe, BCU Level 5 Coach från Wales. Läs mer om honom här.

Dessutom kommer Carin från Horisont att följa med gruppen under hela veckan.

Antal deltagare:
Max 6

Tidsåtgång:
Kursen pågår under 5 dagar, resedagarna tillkommer. Det är rimligt att planera en dags resa före och en dag efter kursen.

Utrustning:
Kajak, flytväst, paddel och kapell ingår i kurspriset.
Övrig personlig paddelutrustning står deltagarna själva för.

Förkunskaper: 
Vi tycker att det är fiffigt om du har kunskaper motsvarande “Clapotis“. Det kommer att bli roligare då.

I priset ingår kursavgift och kajak med tillhörande paddelutrustning.

Transport av paddlare och kajakutrustning under kursens gång ingår också.

I priset ingår ej resa, boende och mat.
Vi hjälper gärna till att tipsa om prisvärda flygalternativ.
Vanligtvis bor kursdeltagarna tillsammans och vi kan boka boende så fort minimigränsen för antalet deltagare (4 st) är uppnått.
Mat kan förslagsvis lagas tillsammans, eller om man så önskar, var och en för sig.

När:
5-10 november 2012

Pris:
4900:-

Anmäler dej gör du här.