Det lovades busväder under söndagen och vi passade på att ringa Pelle och Carina och locka med P-O, Manne, Bengt, Stefan, Martin och Agda ner till Torö för lite hårdvädersträning.

Inledningsvis stack vi ut och kände på den sydliga vinden utanför Örö/Reveln. Det var tungt. Väldigt tungt. Och väldigt lärorikt.

P-O utanfö Torö
Foto: Bengt Allebrink

Torö
Foto: Bengt Allebrink

Några tyckte att det räckte med den övningen. En annan idé föddes snabbt. Man kunde ju strunta i motvindspaddling och istället följa med vinden, var vi flera som tyckte. Stefan, Lars, P-O, Martin och jag satte i kajakerna igen och lade kursen norrut med förhoppningar om schysst surf upp till bron över till fastlandet. Förhoppningarna om schyssta surfar kom verkligen inte på skam. En mils bus fick vi till. Så roligt har jag inte haft på länge 🙂

Norrut

Fotokvaliteten är usel, men det är faktiskt inte jättelätt att få till det i 15 m/s…Paddeln höll på att flyga ur händerna så jag fick fokusera på kärnverksamheten som det så vackert heter. Faktiskt blåste jag omkull några gånger och fick rolla upp.

När vi nådde bron toksvettiga och helt slut stod våra kamrater där med bilar och släpkärra och väntade. Träningsvärken lät inte vänta på sej och kopplade ett fast grepp under måndagen. Mest i kindmuskulaturen, tror jag…