Carin ställde upp med sin kropp, sin kompetens och ett par båtar. Jag hade packat tält, mat och tillräckligt med smoothies för att hålla oss på gott humör i två dagar. Allt klart för Operation Utbilda Agda.
“Jag ska lära dej allt jag kan” sa Carin 😉 Vi letade busväder för att öva bl. a. kamraträddningar i sjö med fullastade kajaker.

Så här bra gick det.

agda-boot-camp1

Navigering var  högprioriterat och  inte dröjde det värst många paddeldrag innan vi kliade oss i huvudet och började skylla på kompassen. Skumt att bådas kompasserna visade lika mycket fel…
Det är anmärkningsvärt hur många öär som heter samma sak – och hopplöst många som heter

kabel1

Vi hamnade (av uppenbara skäl?) på Namnlösa, när solen stod som högst på den klarblå himlen, där vi helt otippat mötte min skrivbordsgranne på NO-rummet i plugget. Vi tackade artigt nej till lunch på segelbåten,  rundade ön och intog sill och färskpotatis på en soldränkt klippa.Ett dopp i det alldeles lagom varma vattnet hann vi med under tiden potatisen kokade.

Vi satte i igen, tragglade lite till med kompassriktningar och hittade fram till en liten plutt-ö strax söder om Aspö. Jäste på en klippa, och efter ett par timmar lyckades jag få fart på Carin igen. Vi drog på oss torrdräkterna och lekte oss igenom ett kvällspass i viken.

roll1

Fniss blandat med gapskratt och diverse plaskljud lyckades locka in Lars från Långt-Bort-Någonstans där han lekt med Martin och Bengt. Han fattade väl att det vankades bättre mat hos oss 😉

Råkade tappa en (uräten) burk tapenade i vattnet och Carin gör sitt bästa för att hålla naturen ren…

dyka1

Lars lämnade oss med kaffekoppen i händerna och spättade in till Norråva för att göra lite nytta. Vi snurrade runt både på och under vattnet utan att ha särskilt bråttom. Alls. Övade akterliga styrtag och filade med grovtandad rasp på framåtpaddlingstekniken.

Valde mellan lunch på Värdshuset på Grinda och fil på valfri klippa. Det blev klippan och hälften av oss tog en liten tupplur till ackompanjemang av vågskvalpet.

En smula dåsiga landade vi på Norråva och konstaterade att det finns många anledningar att göra fler turer tillsammans på tu man hand 🙂