När vår tjejvecka tog slut borrade jag mej kvar på Aglesey. Ulrika och Nick var fantastiskt gästfria och gästrummet i Y Felinheli blev mitt i en vecka.

Ulrika och jag fick möjlighet att delta som figuranter, “mock students”, på en 5* assessment.

5* assessment sea kayak

7 kandidater, ett gäng gubbar från EPP och BCU som skulle bilda sej en uppfattning om 5* och EPPs svarta bälte är att jämställa, några figuranter och 4 examinatorer letade runt hela Anglesey efter lämpliga vatten att hålla examination i. Till slut bestämdes att vi skulle göra en tur till Puffin Island. 

Puffin Sound

Lärorikt att få fler referenser kring vad som krävs för svart bälte i havskajak.

Nyfiken säl vid Puffin Island

Puffin Island är känt för sina nyfikna och orädda sälar. Jag fick besök av en nyfiken och förmodligen lite småhungrig sälunge som tuggade lite obekymrat på mina däcklinor. Ett tag var det lite svårt att ha fokus på examinationen 😉

Surf Session Rhosneigr

Storm Gathering började. Nä, det var inte storm. Det var mest kuling hela helgen. Nick var ansvarig för planeringen av aktiviteter och att allokera resurser och han gjorde ett fantastiskt jobb.
Ulrika och jag teamade ihop och började med en surfsession. Aldrig har jag fått så många sköna surfar! Steve Graham coachade föredömligt och jag kommer hem med några nya äss i rockärmen när det ska surfas på hemmaplan.

Practical leadership

Vi fortsatte med Practical Leadership. Det är ju lite annorlunda här, eftersom miljön är så speciell och mycket mer exponerad och komplex än vi har hemma. Fler perspektiv, nya infallsvinklar och schyssta diskussioner stoppar mer erfarenhet i instruktörsryggsäcken. Roger Chandler gjorde även han ett bra dagsverke med deltagare som hade en stor spännvidd i kunskap och erfarenhet. Själv fick jag en fiktiv Storm Gathering Oscar i min roll som simmare med axeln ur led. Lite ödmjukt får jag väl lov att tillstå att det är en av mina favoritroller 😉

Ska vi - ska vi inte?

Sista dagen tyckte vi att lite rockhopping kunde sitta fint. Väderprognosen spelade oss ett litet spratt och vi fick ostliga vindar istället för sydostliga. En del dyning och vind från fel håll gjorde Barrys och Ollies uppdrag lite utmanande. Ur ett ledarskapsperspektiv var genomgången på stranden intressant. Hur kommer det att se ut när vi rundar udden. Vad ställer vind och tidvatten till med?

Magkänsla

Lite snack om magkänsla 🙂

Klart vi ska!

Äh, nu sticker vi ut och har lite kul, va?!

Ulrika i guppet

‘Jag konstaterade att kuling är kuligast med vinden i rumpan och mest fostrande när man har den i snokan. När vi var på varsin vågtopp höll Ulrika med 😉 Barry och Ollie gjorde ett grymt jobb med att hålla ordning på en grupp med stor kompetensspridning. Dagen slutade på puben med Ulrika, Barry, hans Justine, Nick, Ali och Matt. Ett schysst slut på en schysst dag.

Ulrika Larsson

Ulrika – Jag har inte ord för att beskriva hur glad jag är att vi fått leka tillsammans i 16 dagar. Inte heller hur tacksam jag är för att ni gett mej tak över huvudet.

And Justine – Thanks a million for lending me the Tiger!

Ser fram emot nästa gång!