När Horisont bildades för fyra år sedan var det bara jag och Lars. Och Stefan. Stefan har varit en pelare att stötta mot under hela resan. Men nu är vi fler. Vi får hjälp av Steff, Bengt, Manne, P-O, Martin, Hasse och Agda. Under året har Manne, Bengt och P-O hunnit bli certifierade Hjälpinstruktörer. Många timmar har de lagt på förberedelser och träning och de har satt oss på prov med kniviga frågeställningar och resonemang. Det är vi tacksamma för. Men nu är vi så många att vi kände behov av en konferenshelg. Vi har ju vansinnigt svårt att träffas utan att paddla, så i lördags morse ställde vi kylarna norrut mot Gysinge för att känna på lite lätt fors.

Genomgång

För några var det första gången i turbulent vatten. Stefan berättar och instruerar. Nya begrepp. Bakvatten, in-och utgång, kantställa åt “fel” håll. En stilla undran över hur kallt vattnet är 😉

Bengt till sej i trasorna

Bengt var så förväntansfull att vi hade svårt att lugna honom. Han fick gymnastisera lite innan vi satte i.

Manne och Carin

Höstfärger och kantarellmänniskor.

Första gången för Agda

För Agda var det första gången.

P-O

För P-O oxå. Det gäller att hålla tungan i rätt mun!

P-O

Manne följde ju med till Wales i maj och har känt på det förut.

Bengt i sin Menai

Bengt körde tokhårt.

Carin

Traversträning.

Avkylning

Avkylning och rollträning.

Stefan

Gammal är äldst. Stefan har ju tillbringat mer tid på vattnet än oss övriga tillsammans. Man kan ju säga att det märks 😉 Han satt där och gav oss nya utmaningar tillsammans med tips och trix.

Färdiga

Färdiga.

Klara

Klara.

Och Lars, då? Han fanns bakom kameran som vanligt.

Hemåt

Söndag eftermiddag. Med värkande kroppar lastade vi på kajakerna för att åka hemåt. Vi fick en helg i Gysinges fantastiska bruksmiljö med strålande sol, oräkneliga skratt, massor med input från alla närvarande i syfte att göra Horisont bättre i framtiden.