En Pilgrim Expedition på Fejan
Foto: Bengt Allebrink

Som vanligt paddlade vi till Fejan för att äta deras fantastiska julbord. Bengt, Anna, Johanna, Anders, Andy, Helen, Peter, Patrick, Laurent, Jens och jag sjösatte i Rävsnäs. Christina tog taxibåten och alla skänkte en medlidande tanke till Erik J och Lars som inte kunde följa med p g a skador.

Bastuutsikt på Fejan

Den här gången fick vi avnjuta en av Stockholms Skärgårds härligaste bastur i dagsljus.

BastuPatrick

Uppfriskande.

Kakelugnssprak och bubbel på Fejan

Men kakelugnen i stora huset värmde fint. Bubblet räckte ända ner till tårna.

Julbord

På julbordet fattades ingenting. Smakfullt upplagt och flera överraskningar såväl som julbordsklassiker för den som vill ha. Godast? Ja, det beror förstås på vem man frågar. Min favorit är lutfisken. Förmodligen för att det är precis den enda gången under året som jag äter den. Men västerbottensnittarna med löjrom på var inte så dumma, dom heller, förstås.

Lokalt julöl från Roslagen

Kul med lokal öl. Namngivna efter fyrarna i norra skärgården och vi drömde oss ut till Tjärven, Söderarm och konstaterade att Tjockö låg inom räckhåll.

Godis och efterrätter

Godisbordet var smakfullt.

Fejan

Efter en härlig frukost sjösatte vi och snirklade oss in på södra sidan av Tjockö i god tid innan vindarna uppmätte 18 m/s under eftermiddagen/kvällen. Vi fick lagom mycket motvind för att bränna bort i allafall en liten del av alla kalorier vi satt i oss under helgen.

Alla var eniga om att vi kommer tillbaka nästa år. Tack, Malin, David, Sandra och hela teamet på Fejan för att ni får oss att känna oss så välkomna!