Testimonials

FEEDBACK OCH TESTIMONIALS

 

Forskning visar att människor utvecklas och mår bäst under vissa optimala förutsättningar. Att det är viktigt med gemenskap, kunskap och ett meningsfullt sammanhang.

Våra aktiviteter ska vara präglade av:

  • KUNSKAP

  • GEMENSKAP

  • #SKRATTGARANTI

Vi älskar Norrland på Fjälledarlinjen. Att trängas med myggen i skogarna och tjorva oss genom fjällris på somrarna för att skutta upp på fjälltoppar och svänga ner för snöklädda bergsryggar om vintrarna. Men TROTS den oändliga kärleken var det en härlig kontrast att nu lasta bussarna med torrpåsar och våtdräkter och köra söderut, mot vattnet. Ner till Stockholm och Värmdö till Carin och Johan på Horisont Kajak som välkomnade oss med öppna armar och en hel drös av lärdomar som väntade kommande 5 dagar.

Det var ett bra upplägg igenom hela kursen. Efter utdelning och genomgång av kajak och utrustning skickades vi alla i vattnet för att bada, få det bortgjort. Sedan fick vi inleda med att öva på det kanske mest väsentliga och potentiellt det obehagligaste momentet inom kajak – att tippa omkull och lära sig tekniken i att ta sig ur kajaken under vatten. Därefter, blöta och nöjda, gick vi över till styrtekniker, lekar och tävlingar som fungerade som vilseledande manövrar för att tillämpa de nyss lärda teknikerna. Ett sätt som fungerade superfint för inlärning.

Förutom bad och paddelteknik har vi fått chans och möjlighet att öva oss som instruktörer med verktyg som visade sig ge goda resultat. Dessutom fick vi öva guidning på öppet vatten under en dagstur till en av de många öarna i skärgården, Gällnö. Vi lärde oss att kajakerna är minst sagt inte ensamma i den förståeligt trafikerade skärgården. Vi fick lära oss tankeprocessen före, under och efter tur, konsten i att välja färdvägar och ledarskap på vattnet.

Jag skulle kunna skriva många goda meningar om denna vecka, men det mest utmärkande var instruktörerna och den enorma kompetens av ledarskap de hade. Det har varit en fin chans att få skugga detta med tanken att vi ska kunna plocka med oss bitar av det, eller kanske alltihop. Det här med vatten och att tippa omkull med kajaker var inte lika självklart för oss alla när vi inledde veckan men med Carin och Johans hjälp, stöd och uppmuntran lämnade vi alla Värmdö med stor kunskap, stolthet och ett Grönt Paddelpass i handen, hungriga på mer.

Tack Horisont Kajak!
Natalie Shik

Storumans Folkhögskola

Det var underbart att se er 3 från Horisont Kajak i helgen.
Med den entusiasm, kunskap och paddelskicklighet ni uppvisade tillsammans med era personligheter (det lilla jag träffade er) så lär era kunder aldrig bli besvikna.
Gott att få paddla i sällskap med er, tjuvkikade mycket på era tekniker.

Mikael, Kollega

Jag har gått flera kurser och deltagit på ett flertal turer med Horisontkajak. Anledningen till att jag återkommer gång på gång är att det är väldigt proffsigt och väldigt roligt på samma gång. Jag lär mig massor och känner mig helt trygg i era händer. Ibland har jag deltagit ”själv”, vilket är helt oproblematiskt eftersom ni ser och inkluderar varje individ. Det har alltid varit superbra stämning och trevliga människor på alla kurser/turer jag deltagit på. Skrattgarantin gäller verkligen och jag är alltid full av energi efteråt. Jag hoppas du/ni fortsätter många år till!

Jessica om Horisont Kajak

Jag hade höga förväntningar på kursen i Wales, och förväntningarna inte bara infriades utan överskreds med råge. Kombinationen av er djupa kunskap om havspaddling i allmänhet och om området kring Anglesey i synnerhet. Ni coachade och guidade oss milt men bestämt framåt – alltid under full koll och såg till att alla var okej. Säkerheten hade alltid högsta prioritet, och ni fick mig att upptäcka nya sätt att paddla. Jag hade det väldigt roligt!

Calle om kursen i Wales

Er bassängkurs sent i höstas var en av höjdpunkterna för mitt år- att med er fantastiska hjälp äntligen få fokusera på vad jag behöver träna på istället för att hjälpa andra att lära sig paddla. Det är ju kul i och för sig men man behöver verkligen egen tid o träning! Ni är helt fantastiska på att lära ut o inspirera! Stort tack o jag är snart tillbaka så fort jag får en lucka i pensionärskalendern som ju innefattar en massa paddelresor mm.

Anne om Bassängkurserna

Lovely, helpful staff and kit all in good condition. Had an awesome 4 day adventure in the Archipelago. Hope to go again soon!

Stephen about Self Guided service

Vilken fenomenal förmiddag vi fick!
Jag tror alla var lika nöjda som jag själv.

Annika om Företagspaddling, Skanska

Allt var jättebra! Erik o Maria var trevliga värdar, skönt att vi även fick låna regnjackor av er – det uppskattades!
Sedan klev vi iland lite tidigare än vad som var tänkt; faktum är att vi var aningens ”möra” efter 1 timmes paddling.
Vi kontorsmänniskor orkar inte lika mycket som vi alltid skulle vilja.
Men alla var supernöjda med turen!

Maria om företagspaddling, Stokab
Omdöme om Bassängkurs hos Horisont Kajak

En härlig helg på alla sätt och vis. Vi hade tur med vädret, vi fick lärt oss en massa, vi fick inspiration för nya paddelmål och framför allt så blev vi även detta år påverkade av Carins positiva och glada personlighet.

Kanotföreningen Öresund

Super helpful and friendly people. Equipment was great & in good shape. Would definitely recommend/go there again.

Christopher about Self Guided service

Det här året har varit mitt absolut roligaste paddelår hittills och jag är riktigt glad att H2O finns och att jag hittade dit.

Jens om H2O

Skitbra ställe, härliga människor, bra väder, grym mat och ost (!) och lärorik paddling. Glad och nöjd att ha fått se Kallskär en första gång. Det blir flera. Kul också att få testa olika båtar och jämföra.

H2O är ett fantastiskt nätverk.

Sandra om H2O

Hej Carin,
Tänkte att tacka dig!
Vi har haft en kanon helgen.
Jätte bra upplevelse och mycket bra service 🙂

Eric om uthyrningen

Jag vill gärna så här på måndagsmorgonen ge dig en guldstjärna för ditt trevliga och proffsiga bemötande de gånger som jag har handlat av dig.

Tack för den här gången, säkert kommer jag att höra av mig vid fler tillfällen.

Anki om Webshopen

Jag hade en fantastisk lektion hos er sommaren 2016 men en blond tjej som jag just nu inte kommer ihåg namnet på, hon lärde mig välta och ta mig ur kajaken med fantastiskt tålamod och humor!
Jag var lätt nervös över tanken på att välta men hon gjorde det till ett rent nöje!

Jenny om privatlektion med Gittan