Kurs i kajakpaddling.

KNOP – BLÅ & 3*

Om kursen

Det här är kursen för dig som är tekniskt intresserad och vill komma längre med din kajak.
Du behöver inte sikta på ett Blått Paddelpass eller en British Canoeing 3*, men om du gör det är det här rätt kurs för dej.

För dig som har kunskaper motsvarande Bris, dvs Grönt Paddelpass och vill bli en kompetent paddlare i tuffare förhållanden.
Har du gått Knop och tillägnat dej kunskaperna kan du examinera dej i Blått Paddelpass enligt EPP.
Skillnaden mellan Knop och Bris är att när du kommer till Knop ska du ha kännedom om de flesta paddeldragen och vi kommer att träna i mer vind och högre sjö. I Knop adderas några paddeldrag, du kommer att tillägna dej högre kompetens när det gäller räddningar och styrtag samt roll och höga stöd. Du kommer, kort sagt, bli en bättre paddlare. En som det går att lita på när det brallar på. För dej själv och för andra.

Kursen Knop förbereder dej inför en examination i Blått Paddelpass eller en 3* Sea enligt British Canoeing. Om du aldrig gått en kurs i kajakpaddling tidigare och tror att KNOP kan vara rätt för dej rekommenderar vi att du kontaktar oss innan du bokar.

Examination av Blått Paddelpass eller 3* assesment ingår inte i kursen. Examination sker vid ett separat tillfälle.

Dokumentation:

Blått Paddelpass enligt Svenska Kanotförbundet

3* Sea enligt British Canoeing
Training Notes
Assessment Notes
Syllabus

Tid & Plats

Någonstans i Stockholms Skärgård

Start: 10.00 dag 1
Slut: 17.00 dag 2
Pris: 2950:- exklusive kajak & 3450:- inklusive kajak

Vi kommer att lägga kursen där vi hittar bäst förutsättningar. Det kan innebära Arholma i norr, Torö i söder eller någonstans mittemellan. Behövs det kommer vi att övernatta i tält. Information om detta får du ett par dagar innan kursen. Du bör vara beredd på att ta med tält och mat samt kök så att du kan vara självförsörjande under två dagar.

3* Training & Assessment hos ESCAPE

I april coachar Carin tillsammans med Johan Wagner på västkusten. Passa på och träna dina skills i en annan miljö, du har dessutom möjlighet att genomföra en 3* assessment. Du bokar direkt hos Escape Outdoors.

Läs mer om kursen här

Läs mer om assessment här

Utrustning

Det här behöver du ha med dig:

Information delges vid anmälan.

Datum 2018
2-3 juni
7-9 september på Svartlöga

KONTROLLERA TILLGÄNGLIGHET OCH BOKA


3 STAR/BLÅ
WORKSHOP

Den 22 september erbjuder vi en workshop som förberedelse inför 3 star assessment/BLÅ examination.
Inför den har du en plan för vad du behöver förbättra inför examinationen och du kommer få möjlighet att coachas och öva ett antal specifika saker som vi kommunicerat om i förväg.
Den här dagen är inte ”i stället för” en kurs, den syftar till att du ska kunna komplettera dina skills som du redan identifierat som mest nödvändiga att slipa.

Workshopen bokar du här