Kajaker och kurser med #Skrattgaranti
Tång - Paddelpasset GUL

För dej som aldrig gått en kajakkurs

Du kan vara nybörjare eller ha paddlat ett tag utan att gått kurs. Det enda du behöver är ett öppet sinne och simkunnighet. Har du gått kursen och tillägnat dej kursinnehållet kan du examinera dej i Gult Paddelpass enligt EPP (Euro Paddle Pass). Vi lägger stort fokus på säkerhet, räddningsövningar och teknik som tar dej dit du vill.

Kursens längd: 1 dag

Läs mer här

BRIS - Paddelpasset Grön

För dej som passerat nybörjarstadiet

Vi lägger tonvikt vid att du, när kursen är slut, ska fungera som en stark paddlare i en grupp. Har du gått kursen och tillägnat dej kursinnehållet kan du examinera dej i Grönt Paddelpass enligt EPP (Euro Paddle Pass). Bris följer även det specificerade kursinnehållet som Nordisk instruktörslicens för havspaddling, NIL arbetat fram för kursen ”Grundsäkerhet”.

Förkunskapskrav: Gult Paddelpass eller motsvarande kunskaper
Kursens längd: 2 dagar

Läs mer här

KNOP - Paddelpasset Blå

För dej som är tekniskt intresserad

Det här är kursen för dig som är tekniskt intresserad och vill komma längre med din kajak i spänstigare förhållanden. Kursen syftar till att du ska ta hand om dej själv och kunna hjälpa andra när du paddlar i vatten påverkade av frisk vind upp till 6 m/s. För dig som redan har Grönt Paddelpass eller motsvarande kunskaper. Har du gått Knop och tillägnat dej kunskaperna kan du examinera dej i Blått Paddelpass enligt EPP.

Examination sker vid separat tillfälle och ingår inte i kursen.
Kursens längd: 2 dagar

Läs mer här

Privatlektion i att paddla kajak

PRIVATLEKTION

Du bestämmer vad du vill fördjupa dej i om du bokar en Privatlektion.
Vi kan hjälpa dej med vattenrädsla, de flesta rollar, olika tekniker eller din framåtpaddling. Kanske behöver du hjälp med att komma överens med din kajak?
Kursens längd: 2 timmar eller längre
Läs mer här

Kurs i eskimåsväng - roll

ROLL – ESKIMÅSVÄNG

Du och en duktig instruktör kan uträtta storverk tillsammans om ni fokuserar på din första, fjärde eller 35:e roll ”one on one”.
Vi lär dej utföra din första eskimåsväng eller analyserar och förbättrar din existerande roll. Framåtlutat, bakåtlutat, c-c, butterfly-, shotgun-, storm- eller handroll. Det är du som sätter eventuella begränsningar.
Utomhus hos oss på Norråva.
Kursens längd: 2 timmar
Läs mer och boka

BCU 3 star sea

BCU 3*

3* Sea är rätt kurs för dej som kan paddla och vill fördjupa dina kunskaper inom det brittiska systemet för paddling.
Vill du examinera dej sker det vid ett separat tillfälle och ingår inte i kursen.
Kursens längd: 2 dagar
Läs mer här

Kajakkurs i wales

Följ med oss till Wales

Till havspaddlingens Mecka Wales reser vi i april och i oktober. Oftast arrangerar vi kurser där vi kan individanpassa innehållet. Ibland arrangerar vi 4* trainings.
För att ha mest glädje av äventyret och miljön bör du ha ett Blått Paddelpass eller en BCU 3* i bagaget.
Älskar du att paddla havskajak kommer du inte ångra paddlingen i Wales. Här tar du din paddling till nya nivåer.
Kursens längd: 5 dagar
Läs mer här

4 star training sea

BC Sea Kayak Leader

Det som förut hette 4* Sea heter nu Sea Kayak Leader . Vi arrangerar utbildningar i Wales tillsammans med coacher som innehar den högsta coachnivån; 5. I Sverige har vi inte tillräckligt tuffa förhållanden. För det mesta reser vi till Wales i april och i oktober.
Vill du examinera dej sker det vid ett separat tillfälle och ingår inte i kursen.
Kursens längd: 5 dagar
Läs mer här

Paddelpasset hos Horisont Kajak

Paddelpasset – Euro Paddle Pass

VAD ÄR EPP?

EPP – Euro Paddle Pass – är ett projekt som syftar till att bygga ett system där nivåer inom paddelsport blir lika inom Europa. Innehar du ett Gult paddelpass utfärdat i Sverige ska det vara likvädigt med ett Gult paddelpass i Slovenien eller Danmark.

Likaså ska ett Grönt paddelpass utfärdat hos Horisont Kajak borga för att du vid examinationstillfället innehar minst de kunskaper som Svenska Kanotförbundet och EPP fastställt för ett Grönt Paddelpass.

Paddelpasset hos Horisont Kajak

BCU – British Canoe Union

VAD ÄR BCU?

BCU – British Canoe Union – är det mest erkända och gedigna systemet för kunskapsutveckling i världen. Systemet ställer höga krav på sina coacher.

BCU har delat in sina ”awards” i två huvudgrenar. För egen, personlig paddelskicklighet och i viss mån ledarskap på de högre nivåerna, tjänar man ihop till stjärnor, sk ”stars”. Du kan kämpa dej till upp till 5*, men det är endast 1-3 som går att examinera i svenska vatten, då vi inte har lika tuffa förhållanden som i UK.
För coacher finns även 5 nivåer. På Horisont  har vi två Level 2 coaches.

Bassängkurs
Bassängkurs med Horisont Kajak

BASSÄNGKURS

På vintern inomhus i Gustavsbergsbadet.
Välj mellan Räddningsteknik – kamraträddning, självräddning och stöttningstekniker eller Eskimåsväng – roll. Du kan fokusera på standardroll, framåtlutad roll, c-c eller någon av de 35 rollarna som ingår i Grönlandsmästerskapen.
Kursens längd: 3 tillfällen à 2 timmar
Läs mer här

Bassängkurs
Turledare - Utbildning enligt Svenska Kanotförbundet

TURLEDARE 1

En standard från Svenska Kanotförbundet som omfattar vad man bör kunna om man leder paddlare med Grönt Paddelpass på relativt skyddade vatten.
Under kursen fokuserar vi på ledarskap, pedagogik, paddelteknik, miljö och säkerhet.
För att gå kursen behöver du ha minst ett Grönt Paddelpass och en Första Hjälpenkurs motsvarande 6 timmar.
Kursens längd: 24 timmar
Läs mer och boka

Grundläggande Säkerhet och Räddningsteknik

GSRT

En kurs i Grundläggande Säkerhets- och Räddningsteknik för kanotister. Kursen riktar sej mot ledare som tar ansvar för grupper på vattnet i canadensare eller kajak på skyddade vatten. Innehållet är specificerat av Svenska Kanotförbundet. Vi har under ett par års tid hållit kursen för ideella föreningar, elever på ledarutbildningar och för våra egna anställda förstås.