HYRA KAJAK

Hyr din kajak bara 40 minuters bilresa från Stockholm. Du paddlar från hjärtat av Stockholms Skärgård i skyddade vatten som passar även för den inte så rutinerade kajakpaddlaren. Hos oss kan du hyra kajak över dagen eller för flera veckor om du vill.
För våra kunder ingår parkeringsplats i kajakhyran.
Välkommen!

Kajak Per Dag (1-4 dagar) 5-7 dagar Vecka
Singel Havskajak 450 1800 1800
Dubbel Havskajak 650 3000 3000
Glasfiberkajak* 600 750 3000
Karta, kompass i fodral 50 50 50
Våtdräkt 150 300 300

*Glasfiberkajaker hyr vi endast ut till kunder som avser att provpaddla inför eventuellt köp.
** Det vanliga är att man gör rent sin kajak själv efter hyrestiden. Vill man inte det, står vi gärna till tjänst och då kostar det 200 kr. Skulle vi göra bedömningen att du inte gjort rent din kajak efter hyrestiden är det den summa vi i efterhand fakturerar.

HITTA LEDIG KAJAK & BOKA


TIDER & VILLKOR

Utlämning  från kl 10
Inlämning innan kl 17.30

Våra hyresvillkor
Innan du bokar kajak hos oss ska du ha läst dem. För din och vår skull. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

PARKERING

Hyr du kajak av oss ingår parkering i priset. Det gäller även om du går kurs hos oss, följer med på tur eller om du har din kajak på vårt Kajakhotell.
Är du inte kund hos oss kostar parkering 100:-/påbörjat dygn.

VÅRA KAJAKER

Det finns inga kajaker som passar alla. Väljer du att hyra kajak av oss ska du självklart kunna välja en som passar just dig.

Vi kan erbjuda kajaker med olika egenskaper och storlek. Det vanliga är att man väljer en kajak i polyetylen (plast).
Tänker man provpaddla inför ett eventuellt köp finns möjlighet att hyra en kajak i glasfiber. Det kostar lite mer och vi förväntar oss den behandlas med ännu större respekt och lite kärlek.

I vårt sortiment av finns följande modeller att hyra:
K1:
Necky Narpa, Looksha V, Eliza, Chatham 16 PE, Chatham 17 PE
Current Design Storm, Boreal Designs Epsilon
K2:
Necky Looksha T

Behöver du komplettera med utrustning finns butiken i anslutning till uthyrningen.

NÅGRA SOMMARDAGAR I STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

När vi hinner smiter vi iväg ut i myllret av öar. Just den här turen gick till Svenska Högarna och snuddade vid Gillöga, Röder och Söderarms skärgård.

VILLKOR

Dessa villkor är tillämpliga avseende uthyrning, kurser och utfärder för företag och privatpersoner. Villkoren gäller inte våra aktiviteter utomlands.

Det här ingår:
Kapell, flytväst och paddel. Sjökort/karta och kompass tar du med själv eller hyr/köper på plats.

Bokning och betalning
Din bokning är bindande och när du bokar betalar du med ditt bankkort. När du gjort det är din kajak reserverad åt dej eller din kursplats/aktivitet reserverad. När du bokar betalar du hela beloppet.

Avbokning
Om du bokar av tidigare än 21 dagar innan bokad aktivitet betalar vi tillbaka hela beloppet med 100 kr i avdrag för administrationskostnader.
Om du bokar av 8-20 dagar innan bokad aktivitet betalar vi tillbaka 75% av det totala beloppet.
Om du bokar av 1-7 dagar innan bokad aktivitet betalar vi tillbaka 50% av det totala beloppet.
Om du bokar av mindre än 24 timmar innan bokad aktivitet görs ingen återbetalning.
Om du uteblir utan att avboka görs ingen återbetalning.

Rengöring av utrustning
Vill du inte göra rent din kajak själv kan du köpa tjänsten av oss för 200 kr när du bokar. Det är även vad vi debiterar dig om du försummat att göra rent din kajak.

Ansvar och försäkring
Du måste vara simkunnig

Flytväst måste du ha på dig när kajaken är på vattnet.

Blir du försenad är du skyldig att meddela oss. Återkommer du inte när du angivit har vi rätt att kontakta Sjöräddningen.
Om du uppträder olämpligt (t ex underlåter att iaktta allemansrättens regler, låter bli att bära flytväst), eller begår lagbrott, förbehåller vi oss rätten att återta hyrd utrustning för resterande hyrestid. Hyresbeloppet reduceras inte om vi behöver göra detta.
All paddling med våra kajaker sker på egen risk. Att paddla kajak räknas som att framföra vilken annan fritidsbåt som helst. Det är ditt ansvar att paddla enligt gällande sjöregler.

Om skada uppstår på kajaken eller annan utrustning är du ersättningsansvarig. Kontrollera med ditt försäkringsbolag vad din hemförsäkring täcker vid skada eller förlust av hyrd utrustning.

Du har ansvar för att lämna tillbaka kajaken vid hyrestidens slut. Horisont Kajak har inte ansvar för att transportera kajaker eller personer som inte förmår återvända till Norråva när hyrestiden är slut. Skulle du som kund vara i behov av assistans hjälper vi till i mån av resurser mot ersättning. I annat fall måste vi hänvisa till taxibåt.

Vi (Horisont Kajak AB) förbinder oss att hyra ut kajaker som är hela, funktionsdugliga och ändamålsenliga. Tillhörande utrustning ska likaledes vara i gott skick.

Horisont Kajak AB omfattas av en ansvarsförsäkring vid aktiviteter och kurser som arrangeras av oss.